Ide o rozsiahly dokument ( v našom prípade 172 strán vrátane formulárov), ktorý potrebujú mať všetky zariadenia verejného stravovania (reštaurácie, stánky a pod.) spolu s prevádzkovým poriadkom na uvedenie zariadenia do prevádzky.
Doterajší stav bol taký, že existovala len jediná takáto príručka – 10 rokov a teda jej autor mal istý monopol. Nám sa po dlhoročnej práci a hodinách konzultácií s odborníkmi, ale aj samotnými hygienikmi podarilo vypracovať a následne aj schváliť modernú príručku.
Síce ide o malý krok k zjednodušeniu práce prevádzkovateľov a majiteľov reštaurácií, ale o to cennejší. Dokázali sme, že aj z opozície vieme prakticky pomáhame ľuďom šetriť peniaze a najmä ich čas. V našej novej verzii príručky sa stačí registrovať a stiahnutú príručku môžete ihneď používať. Nie je treba vypisovať a zaškrtávať žiadne dotazníky. Jednoducho si ju zodpovední ľudia naštudujú a jednotlivé práce a úkony zaznamenajú do priloženého formulára.
Na aktuálnej príručke pracoval 2 roky tím 6 odborníkov. Veľká vďaka patrí aj recenzentom, a to vysokoškolským profesorom v oblasti potravinárstva – profesorovi Jozefovi Golianovi zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a profesorovi Ľubomírovi Valíkovi zo Slovenskej technickej univerzity v Nitre. Samozrejme, najväčšie poďakovanie patrí zamestnancom z Úradu verejného zdravotníctva, s ktorými sme nakoniec našli spoločnú reč a vďaka ich pripomienkamsme vytvorili aktuálne a moderné dielo.
Príručku si môžete stiahnuť na webovej stránke sas.sk alebo priamo cez priložený link.
Link na získanie príručky: