reklama

Urobili sme malý krok pre ľudstvo, ale veľký krok pre naše reštaurácie

Prečo také nadšenie? Podarilo sa nám niečo, čo bolo takmer desať rokov nepredstaviteľné. Od vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie potrebuje každá reštaurácia systém HACCP zakomponovaný v Správnej výrobnej praxi. Áno, schvá

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Ide o rozsiahly dokument ( v našom prípade 172 strán vrátane formulárov), ktorý potrebujú mať všetky zariadenia verejného stravovania (reštaurácie, stánky a pod.) spolu s prevádzkovým poriadkom na uvedenie zariadenia do prevádzky.

Doterajší stav bol taký, že existovala len jediná takáto príručka – 10 rokov a teda jej autor mal istý monopol. Nám sa po dlhoročnej práci a hodinách konzultácií s odborníkmi, ale aj samotnými hygienikmi podarilo vypracovať a následne aj schváliť modernú príručku.

Síce ide o malý krok k zjednodušeniu práce prevádzkovateľov a majiteľov reštaurácií, ale o to cennejší. Dokázali sme, že aj z opozície vieme prakticky pomáhame ľuďom šetriť peniaze a najmä ich čas. V našej novej verzii príručky sa stačí registrovať a stiahnutú príručku môžete ihneď používať. Nie je treba vypisovať a zaškrtávať žiadne dotazníky. Jednoducho si ju zodpovední ľudia naštudujú a jednotlivé práce a úkony zaznamenajú do priloženého formulára.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na aktuálnej príručke pracoval 2 roky tím 6 odborníkov. Veľká vďaka patrí aj recenzentom, a to vysokoškolským profesorom v oblasti potravinárstva – profesorovi Jozefovi Golianovi zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a profesorovi Ľubomírovi Valíkovi zo Slovenskej technickej univerzity v Nitre. Samozrejme, najväčšie poďakovanie patrí zamestnancom z Úradu verejného zdravotníctva, s ktorými sme nakoniec našli spoločnú reč a vďaka ich pripomienkamsme vytvorili aktuálne a moderné dielo.

Príručku si môžete stiahnuť na webovej stránke sas.sk alebo priamo cez priložený link.

Link na získanie príručky:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

https://docs.google.com/forms/d/1psQPZLAysB4Tf9HXUkih4ZNeO7yOEko6MsRDLx6lM6k/viewform?edit_requested=true

Miroslav Žiak

Miroslav Žiak

Bloger 
  • Počet článkov:  122
  •  | 
  • Páči sa:  157x

Mladý človek, ktorému nie je ľahostajný osud našej krajiny, expert na potravinárstvo SaS a futbalový rozhodca, ktorý vyštudoval Bezpečnosť a kontrolu potravín na Slovenskej Poľnohospodárskej Univerzite v Nitre. Taktiež župný poslanec TSK a poslanec NRSR. Kontaktovať ma môžete: miroslav.ziak@sas.sk Mobil: 0907 536 155 Zoznam autorových rubrík:  Nezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu