A soudruzi z SNS to poňali vo veľkom štýle - pôvod mäsa má byť napísaný priamo na jedálnom lístku. Prečo, povedzte mi, prečo sa títo ľudia aspoň raz nezamyslia predtým, než niečo vypustia na tlačovke?
Predstavte si, že ste majiteľ štýlovej reštaurácie a jedálne lístky máte štýlovo napísané v luxusnom obale. Následne pani poslankyňa z SNS navrhne tieto jedálne lístky prerobiť, nie však jednorázovo, keďže mäso ako majiteľ reštaurácie nevozíte len z jednej krajiny, ale každý týždeň či mesiac z inej krajiny. Asi už tušíte, čo to znamená. Každú chvíľu meniť jedálny lístok. A to len preto, lebo kontrola (mimochodom, tiež pod vedením SNS) jednoducho zlyhala. Tak, živnostník, plať.
Nuž, v tomto prípade máte len dve možnosti, podriadiť sa a urobiť bežný jedálny lístok, v ktorom budete každý týždeň v plastových eurobaloch vymieňať texty v jedálnom lístku alebo sa "bachnúť" po vrecku a ten váš jedinečný jedálny lístok každú chvíľu meniť podľa dodávok mäsa.
Pritom by sa to dalo tak ľahko vyriešiť. Veď napríklad aj taký reklamačný poriadok stačí mať zavesený na viditeľnom mieste. Prečo by ste nemohli pôvod mäsa napísať na tabuľu v prevádzke? Prečo práve do jedálneho lístka?
Bohužiaľ, ekonomickí experti z SNS nemysleli na to, ako urobiť dobrú vec, ale ako zachrániť preferencie Mgr. Danka akýmkoľvek spôsobom. Takáto jednoduchá úprava im nenapadla. Napadla im len ďalšia komplikácia, ktorá sa zase zavedie pre podnikateľov ako experimentálny pokus. Navyše s predpokladateľným výsledkom - fail.
Volám sa Miroslav Žiak a viem, že zdravý rozum je ten najlepší recept. S týmto heslom kandidujem do europarlamentu na kandidátke strany Sloboda a Solidarita s číslom 5.
7. mar 2019 o 13:15
(upravené 7. mar 2019 o 13:25)
Páči sa: 0x
Prečítané: 527x
Slovenská národná komplikácia alebo SNS pokazí, obchodník zaplatí
Mäso v reštauráciách by po novom malo byť označované. To je pekné, lebo po kauze Matečnej hovädzinky sa vám pred zahryznutím do rezňa asi všeličo preženie hlavou.
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(6)