Viete ako správne na domácu zabíjačku?

Autor: Miroslav Žiak | 18.12.2019 o 7:42 | Karma článku: 7,87 | Prečítané:  3137x

Domáca zabíjačka nemôže chýbať aspoň raz ročne na žiadnej dedine, no viete čo je potrebné, aby bola úplne legálna? Je to pomerne jednoduché a dnes sa dozvieme niečo viac.

Pri domácich zabíjačkách platí pre európske spoločenstvo voľná ruka pri legislatíve a teda, každájedna krajina si môže vytvoriť vlastnú legislatívu. Z hľadiska slovenskej legislatíve je to pomernejednoduché, ba dokonca aj prospešné pre ľudí. Samozrejme netreba zabúdať, že produkty domácejzabíjačky nie sú povolené na predaj, ale len na vlastnú spotrebu, pre prípad ohrozenia zdraviakonzumentov.Pri domácich zabíjačkách ošípaných je potrebné nahlásiť zabíjačku regionálnej veterinárnej apotravinovej správe aspoň jeden pracovný deň vopred. Samozrejme je potrebné dodržať všetkyhygienické podmienky a tiež dodržať humánne zabitie zvieraťa. Najmä je však potrebné po zabíjačkeposlať vzorky na kontrolu prítomnosti parazitov.Preto áno, domáce zabíjačky sú na Slovensku dobre ošetrené, jediné, čo by sa mohlo rozšíriť, jemožnosť predávať tieto produkty ako predaj z dvora.
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

OĽaNO môže strážiť, ale nie vládnuť

Chce to len čestného vedúceho agentúry bez osobných a politických ambícií.


Už ste čítali?