Tento text som sa rozhodol napísať po minulotýždňovej návšteve jednej malej predajne pizze, kde je možnosť kúpiť jednotlivé kúsky. Určite takýto spôsob predaja poznáte. V tejto predajni si túto pizzu sami pripravujú a následne aj pečú. Keby však vedeli, čo ich čaká, asi by sa rozhodli nepodnikať alebo pripravovať tento pokrm z polotovaru.
Moje zdesenie plynulo z toho, že celá prípravovňa s pecou na pečenie a miestom na konzumáciu zakúpených kúskov mala približne 20 metrov štvorcových. No viete, čo zaberalo najviac miesta?
Áno, už podľa nadpisu hádate správne. Sú to umývadlá. V tomto prípade 3 umývadlá. Dve veľké nerezové a jedno obyčajné keramické pre personál. Na moju otázku, či to musia mať tak, mi bolo povedané, že bez toho by nemohli otvoriť. Predstavte si ten nezmysel, prevádzka o 20 metroch štvorcových, kde sa predá približne 10 pízz za deň a musia mať 3 umývadlá, inak by asi spôsobili nákazu podobnú koronavírusu...
Myslíte si, že je to správne? Taktiež potreba mať samostatné chladničky na mliečne výrobky a zeleninu ani nehovorím. Veru, „radosť podnikať“ v gastronómií na Slovensku. Netreba však zúfať, zmena sa blíži a my vrátime tento štát z hlavy opäť na nohy. Konkrétne našimi 1144 opatreniami pre Slovensko, aby sa tu oplatilo pracovať, podnikať a žiť.